ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Πτυχιακές εργασίες στο εξωτερικό

Ποια τα κατάλληλα προσόντα για να κάνετε σπουδές στο εξωτερικό

Όταν κάποιος σκέπτεται να μεταβεί στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές, είναι σημαντικό να γνωρίζει εάν διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα. Κατάλληλος για μεταπτυχιακές σπουδές ή έρευνα θεωρείται ένας φοιτητής που έχει ένα πρώτο πτυχίο ή και άλλα επιπλέον προσόντα ή εμπειρία. Ωστόσο, η καταλληλότητα κάθε υποψήφιου εκτιμάται κυρίως από το ίδρυμα στο οποίο απευθύνεται η αίτηση. Οι αποφάσεις βασίζονται στο εάν ο αιτών πληροί τις απαιτήσεις εισόδου του ιδρύματος (π.χ. είδος των σπουδών που έχεο ήδη πραγματοποιήσει, οποιεσδήποτε εξετάσεις τις οποίες έχετε ήδη περάσει, συστατικές επιστολές από καθηγητές).

Επειδή σε κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Βρετανία και Η.Π.Α., οι προπτυχιακές σπουδές είναι συνήθως ιδιαίτερα εξειδικευμένες, τα προγράμματα των μεταπτυχιακών σπουδών είναι συνήθως σχεδιασμένα επάνω σε αυτήν την υπόθεση. Εάν το πρώτο πτυχίο βασίζεται σε ευρύτητα γνώσεων, τότε είναι πιθανόν να ζητηθούν κάποιες προπαρασκευαστικές σπουδές, οι οποίες διαρκούν κυρίως ένα ακαδημαϊκό έτος από τον Οκτώβριο μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο και παρέχουν μία γέφυρα στις σπουδές σε ένα συγκεκριμένο ακαδημαϊκό πεδίο, μαζί με συμπληρωματικές σπουδές στη ξένη γλώσσα, εάν αυτό είναι αναγκαίο.

Ποια τα είδη των πτυχίων στα πανεπιστήμια του εξωτερικού

Όλα τα Πανεπιστήμια και κάποια κολέγια υψηλότερης εκπαίδευσης, προσφέρουν σπουδές πέραν του επιπέδου των προ-πτυχιακών σπουδών οι οποίες οδηγούν σε διεθνώς αναγνωρισμένα, και πολύ συχνά περίφημα, μεταπτυχιακά προσόντα σε επίπεδο πιστοποιητικού (certificate), διπλώματος (diploma), μεταπτυχιακού διπλώματος (masters) και διδακτορικού (doctorate).

Ο τίτλος του πτυχίου masters συνήθως καθορίζεται, άλλα όχι πάντοτε, από το αντικείμενο της μελέτης π.χ. Master of Arts (MA), Master of Science (Msc), Master of Engineering (MEng), Master of Technology (MTech), Master of Laws (LLM), Master of Business Administration (MBA).

Λίγα περισσότερα για τις σπουδές masters

Οι σπουδές masters με διδασκαλία πλήρους απασχολήσεως (full-time) διαρκούν ένα ακαδημαϊκό έτος και αποτελούνται από σειρά μαθημάτων, εκπαίδευση σε μεθόδους έρευνας, ιδιαίτερες εργασίες ή εκθέσεις, και συνήθως διάφορες γραπτές εξετάσεις. Τα στοιχεία διδασκαλίας των σπουδών μπορεί να αξιολογούνται με εξετάσεις, με συνεχή εκτίμηση της εργασίας ή και με τους δύο τρόπους.

Οι σπουδές masters με διδασκαλία μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν την εκπόνηση εργασιών. Εκτός από τις φοιτητικές εργασίες κατά τη διάρκεια των σπουδών masters ζητήται συνήθως και κάποια πτυχιακή εργασία στο τέλος των σπουδών πάνω σε ένα ορισμένο θέμα, η οποία ονομάζεται thesis ή dissertation. Μπορεί επίσης, ως τμήμα των σπουδών, να περιλαμβάνεται και μια προφορική εξέταση, η οποία ονομάζεται “viva voce” ή πιο απλά “viva”.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως στα περισσότερα πτυχία masters δεν δίνεται βαθμός, αν και κάποια πανεπιστήμια μπορεί να απονέμουν μία “διάκριση” (distinction) για εξέχουσα απόδοση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Αν βρίσκετε χρήσιμες τις πληροφορίες που σας δίνουμε σε αυτό το άρθρο μη διστάσετε να το μοιραστείτε και να γραφτείτε στο Newsletter μας.

Βρείτε περισσότερα για το γραφείο του Diploma Line στη διεύθυνση diplomaline.gr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Blog Stats

    • 22,659 hits
  • ΑΡΧΕΙΟ

%d bloggers like this: