ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

 

Οι κίνδυνοι της ημιαπασχόλησης κατά τη διάρκεια της φοίτησης

Κατά κύριο λόγο οι σπουδές δεν μπορούν να συνδυαστούν με την εργασία. Η επαγγελματική απασχόληση μπορεί να εμποδίσει την επιτυχή φοίτηση. Κατ’ αρχήν αποσπά τους φοιτητές από τον κύριο σκοπό τους, που είναι το διάβασμα και η παρακολούθηση των μαθημάτων, ακόμη και αν αυτά δεν είναι υποχρεωτικά. Επίσης τους στερεί αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ πολλές φορές τα παραπάνω χρήματα μπορούν να αποπροσανατολίσουν τους φοιτητές (π.χ. έξοδοι, διασκεδάσεις, εκδρομές κτλ).

Η άλλη όψη για την ημιαπασχόληση

Ωστόσο, αν γίνει καλή διαχείριση και σωστός καταμερισμός του χρόνου τα οφέλη από μια εργασία σε συνδυασμό με τις σπουδές μπορεί να είναι πολλά. Η εργασιακή εμπειρία, η απόκτηση προϋπηρεσίας, γνωριμιών αλλά και χρημάτων είναι μόνο μερικά από αυτά.

Ποια η ιδανική λύση για την ημιαπασχόληση φοιτητών

Το ιδανικό που μπορεί να κάνει κάποιος φοιτητής είναι η εποχική ή η μερική απασχόληση, έτσι ώστε να μένει και αρκετός ελεύθερος χρόνος για το διάβασμα και την παρακολούθηση των μαθημάτων.  Ένας χώρος δραστηριοποίησης κατάλληλος για εποχιακή είναι, μεταξύ άλλων, και αυτός του τουρισμού. Τα τουριστικά επαγγέλματα προσφέρουν σημαντικές εμπειρίες και συναναστροφή με πολύ κόσμο. Οι φοιτητές θα μπορούσαν να εργαστούν είτε σε κάποιο τουριστικό γραφείο ή σε κάποιο ξενοδοχείο κ.ά. Ακόμη μια καλή πρόταση θα ήταν να δραστηριοποιηθούν σε κάποια καφετέρια, σε ένα καλό εστιατόριο ή σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί. Οι επιλογές είναι πολλές και αναμφίβολα για το καλοκαίρι ο τομέας του τουρισμού γενικότερα ενδείκνυται απ’ όλες τις απόψεις για απασχόληση και εργασιακή εμπειρία.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες εργασίες μερικής απασχόλησης, που μπορούν να σας εξασφαλίσουν μια πρόσκαιρη επαγγελματική αποκατάσταση, όπως σε διάφορες υπηρεσίες δημόσιων οργανισμών (π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.), αλλά και γραφεία που μπορούν να δώσουν εργασία γραμματειακής υποστήριξης (δικηγορικά κ.ά.).

Αν βρίσκεται χρήσιμες τις παραπάνω πληροφορίες μοιραστείτε το άρθρο!

Το μπλογκ του Diploma Line έχει ως στόχο να δημοσιεύει άρθρα χρήσιμα για του φοιτητές και σχετικά με τη φοιτητική ζωή, τις φοιτητικές εργασίες, τις πτυχιακές εργασίες ή τις εργασίες ΕΑΠ ώστε να τους διευκολύνει κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

  • Blog Stats

    • 25,766 hits
  • ΑΡΧΕΙΟ

%d bloggers like this: