ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει η πρώτη επιλογή όσων Ελλήνων φοιτητών επιθυμούν να  σπουδάσουν στο εξωτερικό για προπτυχιακές αλλά και για μεταπτυχιακές σπουδές.  Ένας από τους λόγους προτίμησης της χώρας αυτής είναι ότι τα Αγγλικά πανεπιστήμια παρέχουν γενικά εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών (μεγάλες βιβλιοθήκες, σύγχρονα εργαστήρια).  Επίσης, ο τρόπος διδασκαλίας ενθαρρύνει την ανεξαρτησία, την πολύπλευρη γνώση και τη κριτική σκέψη. Ωστόσο ο πιο σημαντικός λόγος για να σπουδάσει κανείς στην Αγγλία είναι το γεγονός ότι τα αγγλικά πανεπιστήμια είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα και ένας αξιόλογος βαθμός πτυχίου οδηγεί σε μια αξιόλογη επαγγελματική σταδιοδρομία και αποκατάσταση είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές πολύτιμες συμβουλές για όσους σκοπεύουν να σπουδάσουν στην Αγγλία.

Καταλύματα για τους φοιτητές στην Αγγλία

Τα πανεπιστήμια παρέχουν δυο ειδών καταλύματα ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης σπιτιών εκτός Πανεπιστημιούπολης.

α) ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Οι φοιτητές μένουν σε δωμάτια είτε μόνοι τους είτε με άλλον έναν ένοικο.  Το μπάνιο και η τουαλέτα συνήθως μοιράζονται ανάμεσα στους φοιτητές (τουλάχιστον τέσσερις), αλλά υπάρχουν και δωμάτια που έχουν το δικό τους μπάνιο (τα λένε en suite rooms).

β) ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ 

Πολλά πανεπιστήμια έχουν δικά τους σπίτια τα οποία τα νοικιάζουν στους φοιτητές.

γ) ΣΠΙΤΙΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ 

Στα σπίτια αυτά μπορεί να μένουν περισσότεροι από δύο φοιτητές, καθότι είναι μεγάλα και το ενοίκιο είναι υψηλό.

Αγγλική αγορά

Υπάρχουν μεγάλα σουπερμάρκετ σε κάθε πόλη, που είναι ανοιχτά ακόμα και τις Κυριακές. Οι κυριότερες αλυσίδες είναι οι Waitrose και Marks and Spencer, Tesco, Sainsbury και Αsda.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για φοιτητές

Στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας  (National Health Service), o οικογενειακός ιατρός ή General Practitioner, είναι εκείνος που χειρίζεται όλα τα περιστατικά.  Αν αυτός κρίνει ότι χρειάζεται να δει τον ασθενή ένας εξιδανικευμένος ιατρός, τότε θα τον παραπέμψει αναλόγως. Τα πιο πολλά Πανεπιστήμια, είτε συνεργάζονται με συγκεκριμένα ιατρεία εκτός campus, είτε έχουν το δικό τους ιατρικό κέντρο.

Φοιτητική διασκέδαση στην Αγγλία

Οι Έλληνες φοιτητές είναι τόσοι πολλοί που δεν υπάρχει περιοχή και Πανεπιστήμιο που να μην οργανώνεται Ελληνική Βραδιά. Οι Ελληνικές Βραδιές οργανώνονται κατά κανόνα από ‘Έλληνες φοιτητές  σε συνεργασία με κάποιο τοπικό club. Παίζουν Ελληνική μουσική και τα ποτά σερβίρονται με “Ελληνικές Μεζούρες”, οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές και προσαρμοσμένες στο φοιτητικό πορτοφόλι.

Τα περισσότερα πανεπιστήμια έχουν το δικό τους club – bar που είναι μόνο για φοιτητές. Οι τιμές είναι χαμηλότερες και η διασκέδαση πολύ καλή αφού είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των φοιτητών.

Εκτός Πανεπιστημίου, οι πιο διαδεδομένοι τρόποι διασκέδασης είναι:

Pubs – Ο ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ!

Η λέξη αποτελεί σύντμηση του Public House, οι pubs είναι μικρά bars τα οποία σερβίρουν μπύρα και άλλα αλκοολούχα ποτά από το πρωί καθώς επίσης και πρωινό αλλά και μια μικρή ποικιλία ζεστού και κρύου φαγητού.

Nightclubs

Ένας τρόπος διασκέδασης  πολύ κοντά στα ελληνικά δεδομένα, τα Nightclubs, ανοίγουν συνήθως μετά τις 22:00 και έχουν μουσική για όλα τα γούστα!

Βρίσκεται χρήσιμο αυτό το άρθρο;

Αν σας είναι χρήσιμο αυτό το άρθρο τότε μη διστάσετε να εγγραφείτε στο Newsletter του εκπαιδευτικού κέντρου Diploma Line ή να κάνετε Like στη σελίδα Facebook Diploma Line.

Το εκπαιδευτικό κέντρο παραμένει στη διάθεση σας για να λύσει κάθε σας απορία και να σας βοηθήσει σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται δυσκολίες με φοιτητικές εργασίες, πτυχιακές εργασίες ή άλλες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της φοίτησης σας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

  • Blog Stats

    • 25,766 hits
  • ΑΡΧΕΙΟ

%d bloggers like this: