7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Όπως κάθε άνθρωπος σχεδόν θα ήθελε να είναι πλούσιος, έτσι και κάθε φοιτητής θα ήθελε να είναι καλός και να τα πάει καλά στις σπουδές του. Πράγματι, το να είναι κάποιος καλός φοιτητής αποτελεί έναν ευγενή στόχο και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Γιατί όμως θέλει ένας φοιτητής να είναι καλός στις σπουδές του;

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που τον οδηγούν σε αυτή την επιθυμία;

Οι πιο σημαντικοί λόγοι θα μπορούσαν να συνοψιστούν στους εξής:

1. Συναισθηματικά οφέλη

Για έναν φοιτητή δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναισθηματικό όφελος από το να τα πάει καλά στις σπουδές του. Οι καλοί βαθμοί, οι έπαινοι, τα βραβεία και γενικότερα οι επιτυχίες στην ακαδημαϊκή ζωή ανεβάζουν το ηθικό του και τον κάνουν να αισθάνεται καλύτερα ακόμη και στην προσωπική του ζωή.

2. Πνευματικά οφέλη

Το να είσαι καλός φοιτητής όχι μόνο ανεβάζει το ηθικό σου αλλά σε γεμίζει και με πνευματικά οφέλη. Οι καλοί φοιτητές διαβάζουν συνήθως περισσότερο, αποκτούν περισσότερες γνώσεις, διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

3. Διανοητικά οφέλη

Έχοντας συχνές επιτυχίες στην ακαδημαϊκή τους ζωή, οι φοιτητές κινητοποιούνται να διαβάζουν περισσότερο κι επομένως να μαθαίνουν περισσότερο. Επομένως γίνονται περισσότερο έξυπνοι.

4. Ακαδημαϊκά οφέλη

Ένας καλός φοιτητής έχει την ευκαιρία να πάρει υποτροφία για τη συνέχιση των σπουδών του σε μεταπτυχιακό επίπεδο ή ακόμα και σε διδακτορικό.

5. Οφέλη στις σχέσεις

Ένας καλός φοιτητής αποκτά κύρος ανάμεσα στους συμφοιτητές του. Είναι αγαπητός σε όλους, μπορεί να κοινωνικοποιηθεί ευκολότερα, να συναναστραφεί πολύ κόσμο στο ακαδημαϊκό περίγυρο, γεγονός που μπορεί να τον βοηθήσει και στις προσωπικές του σχέσεις.

6. Οικονομικά οφέλη

Το να είσαι καλός φοιτητής, να παίρνεις καλούς βαθμούς στα μαθήματα και να αποκτήσεις ένα πτυχίο με καλό βαθμό μπορεί να σε βοηθήσει στη μετέπειτα επαγγελματική σου ζωή. Πολλές φορές ένα καλό πτυχίο συμβάλλει στην απόκτηση μιας υψηλής μισθολογικής θέσης.

7. Άλλα οφέλη

Το να είσαι καλός φοιτητής μπορεί να αντισταθμίσει όλα τα άλλα ελαττώματα που ενδεχομένως έχεις. Κι αυτό γιατί οι άλλοι υπολογίζουν και εκτιμούν τους καλούς φοιτητές και μετέπειτα καλούς επαγγελματίες.

Είστε καλός φοιτητής;

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι είναι καλό να βάζει κανείς στόχους στη ζωή του. Και η επιτυχία στις σπουδές είναι ένας από τους πιο καίριους στόχους που θα μπορούσε να βάλει ένας φοιτητής. Εξάλλου η επιτυχία αξίζει στον καθένα και αυτή είναι ένα μέσο που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην επιτυχία.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μοιραστείτε το στο Facebook, το Twitter και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

  • Blog Stats

    • 25,766 hits
  • ΑΡΧΕΙΟ

%d bloggers like this: